Business Internaţional

Încă un vaccin începe testele clinice: Nemţii de la compania de biotehnologie CureVac ar putea da următorul vaccin împotriva Covid-19

Încă un vaccin începe testele clinice: Nemţii de la...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2020, 11:35 1244

Compania germană de biotehnologie CureVac a înrolat primul participant pentru a doua etapă a fazei doi din testele clinice pentru testarea potenţialului vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de nemţi, conform unui anunţ lansat astăzi, citat de Reuters.

Această etapă a testelor clinice este importantă în vederea aprobării ulterioare, întrucât este analizată atât siguranţa, cât şi eficienţa la adulţi şi urmează să includă peste 35.000 de participanţi din Europa şi America Latină.

Testele ar trebui să demonstreze eficienţa vaccinului în prevenirea infectării cu noul coronavirus, a anunţat CureVac.

„Datele legate de siguranţă şi imunogenitate (n.red: capacitatea de a declanşa un răspuns imun) arată promiţător până în acest moment şi sperăm ca aceste teste vor continua să demonstreze impactul tehnologiei mRNA şi efectul vaccinului nostru în prevenirea Covid-19, pentru a putea învinge această pandemie”, a transmis Franz-Werner Haas, directorul executiv al CureVac.

Potenţialul vaccin dezvoltat de CureVac este unul dintre cele trei proiecte pe care guvernul german le susţine cu o finanţare totală de circa 750 milioane de euro.

Comisia Europeană a rezervat deja 405 milioane de doze din potenţialul vaccin dezvoltat de CureVac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO