Business Internaţional

Încă un nume adăugat de autorităţile americane pe lista neagră a terorismului: Hamza bin Laden, unul dintre fii lui Osama bin Laden

Încă un nume adăugat de autorităţile americane pe...

Autor: Mircea Olteanu

06.01.2017, 18:27 112

Alături de Hamza bin Laden, pe lista a mai fost inclus şi Ibrahim al-Banna, un lider de rang înalt al filialei Al-Qaida din Peninsula Arabă. Măsură are drept scop să prevină accesul celor doi la sistemul financiar american.

Hamza bin Laden a fost declarat membru al organizaţiei teroriste de către Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida, a mai precizat Departamentul american de Stat.

Mai mult, potrivit lui Bruce Reidel, un analist de la Insitutul Brookings din Washington, Hamza bin Laden este "noua imagine a Al-Qaida" şi "un inamic periculos şi vizibil".

Potrivit autorităţilor americane, orice proprietăţi deţinute de cei doi şi care se află sub jurisdicţie americană urmează să fie îngheţate, iar cetăţenilor americani le este interzis să aibă legături cu aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO