Business Internaţional

Încă o ţară se pregăteşte de testarea în masă: Unul dintre cele mai mari oraşe britanice încearcă disperat să oprească răspândirea virusului

Încă o ţară se pregăteşte de testarea în masă:...

Autor: Eduard Ivanovici

03.11.2020, 16:16 190

Regatul Unit va lansa săptămâna aceasta o schemă-pilot de testare a oraşului Liverpool, oferind teste tuturor cetăţenilor indiferent dacă prezintă sau nu simptome, într-o încercare a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, scrie Reuters.

Prim-ministrul Boris Johnson a promis anul acesta „cel mai bun” sistem de testare din lume, prin care vor fi testaţi oamenii cu simptome şi contactele apropiate vor trebui să se izoleze. Totuşi, schema a dezamăgit şi corpul consultativ pe probleme ştiinţifice al guvernului a declarat luna trecută că impactul pe care l-au generat autorităţile asupra transmiterii virusului este redus.

Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 din Europa, ţara urmând să intre joi în a doua perioadă de carantină de anul acesta, însă guvernul a declarat că programele de testare în masă prezintă un motiv serios de optimism pentru cetăţeni.

Autorităţile au anunţat că schema-pilot pentru oraşul Liverpool va începe oficial vineri, testându-se astfel toţi oamenii care muncesc sau trăiesc în oraşul din nord-vestul ţării, una dintre cele mai afectate zone din Regatul Unit.

Şeful programului de urgenţă din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, a declarat că testarea în masă este costisitoare şi nerealistă chiar dacă testarea asimptomaticilor poate fi utilă în condiţiile de faţă.

Aproape două treimi dintre antreprenorii britanici cred că business-urile pe care le deţin vor continua să fie afectate de COVID-19, în timp ce jumătate au declarat că vor rămâne fără bani în următoarele 12 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO