Business Internaţional

Încă o companie îşi obligă angajaţii să se vaccineze: Australienii de la Qantas vor ca toată lumea să fie vaccinată până la mijlocul lunii noiembrie

Încă o companie îşi obligă angajaţii să se...

Autor: Alex Ciutacu

18.08.2021, 12:36 108

Compania aeriană Qantas a anunţat că toţi angajaţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva Covid-19 până la mijlocul lunii noiembrie, ceea ce include piloţii, echipajul şi angajaţii din aeroport, potrivit BBC.

Australienii au anunţat că un sondaj realizat între cei 22.000 de angajaţi ai companiei a scos la iveală că 89% dintre respondenţi s-au vaccinat deja sau plănuiesc să se vaccineze.

Anunţul vine într-un moment în care statul australian New South Wales a raportat cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de Covid-19.

Qantas a devenit astfel cea mai proeminentă companie din Australia care introduce vaccinarea obligatorie.

„Furnizăm un serviciu esenţial, iar această decizie ne va ajuta să ne protejăm în faţa perturbărilor care pot surveni atunci când un singur caz de Covid-19 poate opri temporar funcţionarea unei aeronave sau chiar a unui întreg terminal”, a anunţat Alan Joyce, CEO, Qantas.

Sondajul realizat de Qantas printre angajaţii săi arată că circa 4% dintre cei 12.000 de respondenţi nu vor sau nu pot să se vaccineze.

Compania aeriană a transmis că angajaţii care au motive medicale pentru a nu se vaccina vor fi încadraţi la excepţii, însă trebuie să demonstreze motivele medicale printr-o documentaţie specifică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO