Business Internaţional

Inamicul numărul unu al băncilor centrale: Inflaţia. Banca Japoniei a schimbat ţinta de inflaţie pentru 2018, după ce măsurile de relaxare monetară nu au avut efectul dorit

Inamicul numărul unu al băncilor centrale: Inflaţia....

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 15:45 343

Banca Japoniei a anunţat că nu va putea atinge ţinta de 2% inflaţie înainte de finalul mandatului guvernatorului Haruhiko Kuroda ca guvernator, într-o ilustraţie menită să arate lupta pe care ţara o duce pentru a scăpa de deflaţie, scrie Financial Times.

Odată cu publicarea noilor estimări, Banca Japoniei a spus că se aştepată să îşi atingă ţintele în jurul anului fiscal 2018, care va începe în aprilie 2018, data la care va expira şi mandatul de cinci ani al guvernatorului băncii centrale.

Noua prognoză semnalează că Banca Japoniei este pregătită să tolereze un progress mai încet fără să adauge stimuli noi şi să ridice întrebări legate de continuitatea politicilor, pentru că ar putea fi nevoită să continue programul masiv de stimulare economică şi după plecarea lui Kuroda din oficiu.

”Banca Japoniei a mutat focusul de la o luptă pe termen scurt, la o bătălie proactivă”, a spus Haijme Takata, economsit şef la Institutul de Cercetare Mizuho.  

Kuroda vede eşecul de a atinge ţinta de inflaţie ca ”nefericit”, dar el justifică prin faptul că şi celelalte bănci centrale au suferit aceleaşi problema. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO