Business Internaţional

În timp ce Wuhanul ridică restricţiile de circulaţie, New York-ul ajunge la 4.000 de decese cauzate de COVID-19 şi depăşeşte numărul de victime înregistrat în urma atacurilor din 11 septembrie 2001

În timp ce Wuhanul ridică restricţiile de circulaţie,...

Autor: Eduard Ivanovici

08.04.2020, 16:19 174

După 76 de zile de carantină, oraşul chinez Wuhan, primul epicentru al pandemiei de coronavirus, a ridicat oficial starea de carantină, zeci de mii de persoane părăsind imediat oraşul după ce au fost anulate restricţiile, scrie AP.

În alte părţi ale planetei, impactul economic, politic şi psihologic continuă să crească şi devine tot mai greu de suportat.

Premierul britanic Boris Johnson a petrecut a doua noapte la terapie intensivă, fiind primul lider mondial major care a fost diagnosticat cu COVID-19. În prezent, prim-ministrul este în stare stabilă, spun autorităţile britanice.

Pe partea opusă a Atlanticului, oraşul New York a trecut printr-una dintre cele mai sumbre zile trăite vreodată de cetăţenii americani: numărul de decese cauzate de coronavirus a ajuns la 4.000, depăşind numărul de victime înregistrate în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Marţi, statul New York a înregistrat 731 de morţi cauzate de COVID-19, ducând numărul de cazuri la 5.500 în statul american.

„În spatele fiecărui număr se află un individ. Se află o familie, o mamă, un tată, o soră, un frate. Ne aflăm din nou într-o situaţie dureroasă”, a declarat Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Statele Unite numără circa 400.000 de cazuri cu coronavirus şi 12.900 de decese. Unele dintre cele mai afectate zone sunt Detroit, New Orleans şi zona metropolitană din New York.

În ceea ce priveşte economia, efectele pandemiei nu prezintă niciun semn de încetinire. PIB-ul Japoniei, a treia economie a lumi, s-ar putea contracta cu 25% în al doilea trimestru, cea mai mare scădere din 1955 încoace, potrivit AP.

Banca Franţei a declarat că economia ţării a intrat deja în recesiune, cu o scădere aproximativă de 6% în primul trimestru, comparativ cu ultimele trei luni din 2019. Între timp, Germania – centrul economic al Europei – se află în situaţia în care economia ţării s-ar putea micşora cu 4,2% anul acesta.

La nivel global, s-au înregistrat aproximativ 1.400.000 de cazuri cu coronavirus, 83.000 de decese, şi au reuşit să se recupereze circa 300.000 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO