Business Internaţional

În timp ce toată lumea pariază pe energie regenerabilă, industria a pierdut 10.000 de locuri de muncă

În timp ce toată lumea pariază pe energie...

Autor: Alex Ciutacu

10.02.2018, 15:55 1328

Industria solară din Statele Unite a pierdut aproximativ 10.000 de locuri de muncă anul trecut, condusă de pieţe mature precum California şi Massachusetts unde numărul de panouri solare au întâlnit o creştere mai slabă în 2017, potrivit Reuters.

Este pentru prima dată când angajările din acest sector au scăzut, în timp ce industria creşte constant, potrivit firmei de cercetare non-profit The Solar Foundation care a început să urmărească industria din 2010.

La nivel naţional, angajările din acest sector au scăzut cu 3.8%, ajungând la 250.271 de locuri de muncă în 2017, în scădere de la 260.077 locuri de muncă în 2016. Declinul a fost condusă de un număr mai mic de panouri instalate anul trecut atât pe plan industrial cât şi pe plan rezidenţial.

Ca număr de angajaţi industria solară le surclasează pe cele ale cărbunelui, vântului şi a energiei nucleare, potrivit raportului care citează date federale.

Instalările de panouri solare au scăzut în Statele Unite anul trecut după ce 2016 a fost un an record. În plus, cererea pentru sisteme rezidenţiale a fost mai mică în pieţe mature precum California, Massachusetts şi Nevada.

Industria a înregistrat o creştere masivă de locuri de muncă în alte state precum Minnesota, Arizona, Utah, New Jersey, New York şi Tennessee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO