Business Internaţional

În timp ce rata şomajului din SUA este aproape să atingă 20% din cauza restricţiilor impuse de pandemie, averea miliardarilor americani a crescut cu 568 de miliarde de dolari

În timp ce rata şomajului din SUA este aproape să...

Autor: Eduard Ivanovici

07.06.2020, 18:31 109

Miliardarii americani au devenit cu 568 de miliarde de dolari mai bogaţi în ultimele trei luni, potrivit unui raport publicat joi de Institutul pentru Studii Politice din SUA, scrie CNN.

Averea totală a miliardarilor americani a ajuns astfel la 3,5 trilioane de dolari, cu 19% mai mult decât datele înregistrate înainte de pandemie. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a înregistrat o creştere de 36,2 miliarde de dolari de la mijlocul lunii martie până în prezent.

De atunci, şi-au depus actele de şomaj aproape 43 de milioane de oameni. Muncitorii cu venituri mici, în special cei din sectorul de servicii şi din industria turismului, au fost loviţi extrem de puternic de criza generată de coronavirus. În consecinţă, experţii sunt de părere că inegalităţile de venit vor creşte într-un ritm tot mai accelerat în lunile următoare.

 În condiţiile de faţă, averea miliardarilor americani a crescut datorită recuperării miraculoase a pieţei de capital, care a fost ajutată masiv de măsurile lansate de Rezerva Federală a Statelor Unite.

Marile companii din segmentul tech, spre deosebire de marea majoritate a firmelor americane, au avut de câştigat de pe urma crizei. De exemplu, acţiunile din cadrul Amazon au crescut cu 47% de la mijlocul lunii martie încoace. În aceeaşi perioadă, averea lui Mark Zuckerberg – CEO-ul şi cofondatorul Facebook – a crescut cu 30,1 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO