Business Internaţional

În timp ce Europa şi SUA se afundă în recesiune, China îşi revine: Exporturile chinezilor au scăzut doar cu 3,5% în martie

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2020, 12:32 434

Exporturile Chinei au înregistrat în martie un minus de doar 3,5% în comparaţie cu martie 2019, indicând o potenţială revenire a comerţului, după ce în ianuarie şi februarie chinezii au înregistrat scăderi masive, pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit FT.

Conform datelor publicate de administraţia Vămilor din China, marţi, exporturile pe primul trimestru au scăzut cu 6,4% de la an la an, în comparaţie cu declinul de două cifre înregistrat în perioada ianuarie-februarie.

Mai mult, pentru luna martie China a înregistrat un excedent comercial de 18,5 miliarde dolari, în comparaţie cu un deficit de 7,1 miliarde dolari pentru ianuarie şi februarie.

Însă oficialii adminstraţiei Vămilor au atras atenţia cu privire la situaţia actuală în care cele mai mari pieţe de export ale Chinei au încă măsuri de carantină naţională introduse, pentru a opri răspândirea pandemiei.

„În timp ce COVID-19 se răspândeşte la nivel mondial, economia globală se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari. Incertitudinea este în creştere, iar comerţul exterior al Chinei se confruntă cu dificultăţi mai mari”, a spus Li Kuiwen, purtător de cuvânt al administraţiei Vămilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO