Business Internaţional

În goana după social media, miliardarul Bill Gates încearcă să cumpere una dintre cele mai populare platforme de social media din lume

În goana după social media, miliardarul Bill Gates...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2021, 20:05 147

Gigantul Microsoft a abordat compania Pinterest în ultimele luni în legătură cu o potenţială tranzacţie prin care compania fondată de Bill Gates voia să cumpere populara platformă de social media care are o capitalizare de piaţă de 51 de miliarde de dolari, potrivit FT.

Pinterest este o platformă cunoscută pentru cei care distribuie colaje de fotografii cu decoraţiuni, mâncare şi alte elemente.

Sursele FT au declarat că discuţiile nu se mai desfăşoară în acest moment. Microsoft a urmărit o potenţială achiziţie strategică pentru a strânge un portofoliu de comunităţi online active care ar putea funcţiona pe platforma de cloud computing dezvoltată de gigantul american.

Valoarea de piaţă a Pinterest a crescut cu peste 600% în timpul pandemiei de Covid-19, însă compania a anunţat în trecut că vrea să rămână o companie independentă.

Creşterea recentă a valorii de piaţă ar fi putut reprezenta un obstacol pentru Microsoft în negocieri, însă chiar şi la acest nivel de 51 de miliarde de dolari reprezintă doar 3% comparat cu valoarea de piaţă a Microsoft, care a ajuns la 1.830 de miliarde de dolari.

O tranzacţie Microsoft-Pinterest ar fi reprezentat probabil cea mai mare achiziţie din istoria Microsoft. În plus, ar fi testat apetitul administraţiei Biden în ceea ce priveşte tranzacţiile dintre marile companii de tehnologie.

Cu toate acestea, Microsoft a reuşit să evite până acum criticile politicului cu care s-au confruntat Facebook şi Google în ultimii ani în ceea ce priveşte politica de achiziţii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO