Business Internaţional

În Egipt, moartea este la fiecare colţ de stradă

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ion Gaidau

15.08.2013, 21:33 810

Ambasadorii egipteni în Marea Britanie şi în Italia au fost convocaţi, miercuri şi joi, de capitalele celor două ţări, după violenţele sângeroase care s-au soldat cu peste 500 de morţi, miercuri, în Egipt, relatează AFP. Londra l-a convocat pe ambasa­dorul Egiptului pentru a-i exprima „îngrijorarea sa profundă“ şi le-a solicitat autorităţilor să acţioneze „cu mai multă reţinere“, a anunţat joi Ministerul de Externe al Marii Britanii. „Ieri (miercuri), l-am con­vo­cat pe amba­sadorul egiptean pentru a ne exprima îngri­jorarea profundă faţă de escala­darea violenţei şi ciocnirile în Egipt“, a anunţat un purtător de cuvânt al Foreign Office. „Simon Gass, directorul politic al Foreign Office, a condamnat utilizarea forţei pentru a dispersa manifestaţiile şi le-a cerut autorităţilor egiptene să acţioneze cu mai multă reţinere“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, ministrul italian de Externe Emma Bonino l-a con­vocat joi după-amiază pe ambasadorul Egiptului la Roma „în legătură cu evoluţiile foarte grave ale situaţiei din Egipt şi episoadele dramatice de violenţă survenite“ miercuri. „Emma Bonino l-a convocat în această după-amiază la Farnesina (sediul Ministerului de Ex­terne italian) pe ambasadorul Egiptului la Roma, Amr Mostafa Kamal Elmy“, a anunţat ministerul într-un comunicat. Anterior, Franţa şi Germania au anunţat măsuri similare, ambasadorul la Paris fiind convocat de preşedintele François Hollande. Joi, un oficial al Ministerului Sănătăţii din Egipt a anunţat că dis­persarea sângeroasă de către armată şi poliţie a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat în toată ţara au provocat, miercuri, moartea a 525 de persoane, dintre care 482 de civili.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO