Business Internaţional

În doar trei zile, cele mai mari şase companii tech, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla şi Facebook, au pierdut împreună peste 1.000 de miliarde de dolari

Cele mai mari şase companii tech au pierdut peste 1 trilion de dolari în ultimele trei zile, anunţă CNBC.

Apple, care a devenit pe 19 august prima companie americană evaluată la 2 trilioane de dolari, a pierdut în ultimele zile aproape 325 de miliarde de dolari. Între timp, Microsoft a pierdut 219 miliarde, valoarea de piaţă a companiei Amazon s-a redus cu până la 191 de miliarde, Alphabet a raportat un declin de 135 de miliarde de dolari, iar capitalizarea producătorului Tesla a scăzut cu 109 miliarde. În plus, Facebook a suferit în ultimele trei zile un declin de 89 de miliarde de dolari.

La începutul anului, cele şase companii valorau circa 5 trilioane de dolari. Miercuri, 2 septembrie, valoarea totală ajungea la 8,2 trilioane, iar după scăderile din ultimele zile, giganţii americani valorează împreună 7,1 trilioane de dolari. Chiar dacă este un declin uriaş într-un timp atât de scurt, cele şase companii valorează cu 2,1 trilioane de dolari mai mult faţă de datele de la începutul anului – în ciuda pandemiei de coronavirus şi numărului record de şomeri din Statele Unite.

În contextul în care investitorii continuă să vândă acţiuni din tehnologie pentru a marca din profituri, Apple a scăzut cu 8% – 180 de miliarde de dolari – în timpul şedinţei de tranzacţionare de joi, 3 septembrie, ceea ce reprezintă cel mai mare declin pe care l-a raportat vreodată o companie.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.