Business Internaţional

În ciuda sancţiunilor impuse de SUA şi UE, miliardele investitorilor străini continuă să intre în Rusia: 2,8 miliarde de dolari prin intermediul unor IPO-uri organizate în Londra şi Moscova

În ciuda sancţiunilor impuse de SUA şi UE, miliardele...

Autor: Catalina Apostoiu

21.12.2017, 00:00 225

În ultimă instanţă, sancţiunile internaţionale şi cele mai tensionate relaţii cu SUA de la Războiul Rece nu au reuşit să stea în calea intrării banilor străini în Rusia, potrivit Bloomberg. 

Companiile ruseşti urmează să ge­nereze până la 2,8 mld. dolari prin intermediul unor IPO-uri organizate în Londra şi Moscova în acest an, cel mai ridicat nivel din 2011. Într-un an în care SUA şi-au înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei, redresarea preţurilor petrolului şi relaxarea politicii monetare locale au sporit atractivi­tatea ofertelor ţării pe fondul unui raliu de 30% al acţiunilor de pe pieţele emergente.

Inten­sificarea oferte­lor este semn al apetitului în creş­tere în condiţiile în care economia rusă iese din cea mai lungă recesiune din acest secol, iar preţurile mate­riilor prime se apropie de maxime pe mai mulţi ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO