Business Internaţional

În ciuda redeschiderii business-urilor de-a lungul continentului, rata de şomaj din zona euro a crescut în iulie la 7,9%

În ciuda redeschiderii business-urilor de-a lungul...

Autor: Eduard Ivanovici

01.09.2020, 13:20 98

În ciuda redeschiderii economiilor de-a lungul continentului, rata şomajului din zona euro a crescut de la 7,7% în iunie la 7,9% în luna iulie, anunţă CNBC.

Ultimele rezultate conturează o imagine sumbră, dar se găsesc sub recordul înregistrat în mijlocul crizei datoriilor suverane.

Economia celor 19 state din zona euro a scăzut în T2 cu 12,1%, cea mai mare contracţie de când au început să fie raportate rezultatele trimestriale în 1995, potrivit Eurostat. Între timp, rata şomajului în rândul tinerilor de până în 25 de ani a rămas aproape neschimbată, de la 17,2% în iunie la 17,3% în luna iulie.

Pentru a resuscita economia, Uniunea Europeană a decis în iulie să aloce 750 de miliarde de euro către un fond de coronavirus. Momentan, planul este analizat de parlamentarii europeni şi, cel mai probabil, va primi undă verde până la sfârşitul anului.

În plus, Banca Centrală Europeană (BCE) s-a angajat să cumpere obligaţiuni în valoare de 1,35 trilioane de euro în următorul an pentru a contribui la scăderea împrumuturilor pentru ţările din sudul continentului.

Germania, principala economie europeană, a înregistrat o contracţie economică record în T2 – minus 9,7% pe măsură ce cheltuielile de consum, investiţiile şi exporturile au continuat să scadă din cauza crizei generate de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO