Business Internaţional

În ce ţări „fug" românii de valul patru al pandemiei

În ce ţări „fug" românii de valul patru al pandemiei

Autor: Andra Stroe

02.10.2021, 07:31 498

Pentru a evita restricţiile care apar în tot mai multe oraşe, românii pleacă în vacanţă în ţări unde valul patru nu a existat sau a trecut. Egipt, Dubai, dar şi Iordania ori Turcia sunt destinaţiile cele mai solicitate pentru sezonul de toamnă, pentru vacanţe de relaxare ori programe de tip circuit, potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism Paralela 45.

Alte destinaţii căutate în această perioadă sunt cele europene: Olanda, Germania, Franţa, Portugalia, Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda, Malta, Cehia, Ungaria sau Polonia. „În aproape toată Europa valul patru a trecut, mai mult de 15 state au un număr redus de îmbolnăviri zilnice în comparaţie cu România şi un procentaj mai mare de vaccinări. Sunt deschise restaurante ori muzee, nu sunt restricţii pentru cei vaccinaţi, pentru cei care au fost bolnavi ori pentru cei testaţi. Se călătoreşte uşor, ca înainte de pandemie. Verificarea certificatului verde electronic a devenit o rutină pentru turişti”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45, într-un comunicat de presă.

Cu o medie de 600-680 de îmbolnăviri pe şapte zile la final de septembrie, cu temperaturi ridicate şi preţuri avantajoase, Egiptul este principala destinaţie de sejur a toamnei. Cele mai multe cereri pentru vacanţe în Egipt vin de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Reprezentanţii agenţiei spun că preţurile pentru această destinaţie încep, în portofoliul Paralela 45, de la 428 de euro/persoană în Hurghada şi 412 euro/persoană în Sharm el Sheikh, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Cel mai scump sejur de până acum a costat în jur de 3.500 de euro pentru doi adulţi cu doi copii la un hotel de cinci stele.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO