Business Internaţional

Împrumuturi record: Coreea de Sud vrea să împrumute peste 145 miliarde dolari prin obligaţiuni în 2021

Împrumuturi record: Coreea de Sud vrea să împrumute...

Autor: Alex Ciutacu

01.09.2020, 13:13 179

Coreea de Sud se pregăteşte pentru un nou an cu emisiuni de titluri de stat la nivel record, întrucât vrea să îşi sporească bugetul cu 8,5% în 2021, ceea ce ridică întrebări cu privire la capacitatea pieţelor de a absorbi aceste vânzări, potrivit Bloomberg.

Ministerul de Finanţe din Coreea de Sud vrea să împrumute circa 145,6 miliarde dolari în 2021, conform propunerii de buget.

Nivelul propus ar depăşi împrumuturile record de 140 miliarde dolari planificate pentru 2020, necesare în contextul în care economia a fost puternic afectată de coronavirus.

Mai mult, ambiţia de împrumuturi pentru 2021 pune presiune şi pe banca centrală a Coreei de Sud, care nu s-a aventurat încă în programe masive de achiziţie de active, precum alte bănci centrale.

„Consensul pieţei arată că emisiunile din 2021 vor fi similare cu nivelul de 140 miliarde dolari de anul acesta – iar în această privinţă, dimensiunea nu este deloc una mică. (...) Creşterea randamentelor pe titluri de stat s-ar putea diminua odată ce piaţa digeră bugetul propus, dar dacă nu se va întâmpla acest lucru, intervenţia băncii centrale va deveni inevitabilă”, a explicat Kim Sanghoon, strateg în cadrul KB Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO