Business Internaţional

Împotriva supremaţiei Nike şi Adidas: Gigantul britanic JD Sports ia cu asalt sectorul de echipamente sportive din SUA după ce a cumpărat retailerul Finish Line pentru 550 de milioane de dolari

Împotriva supremaţiei Nike şi Adidas: Gigantul...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2018, 18:15 936

Gigantul britanic JD Sports Fashion intră pe piaţa din Statele Unite după ce a ajuns la un acord de achiziţie cu retailerul Finish Line, contra sumei de 558 de milioane de dolari, potrivit CNBC.

Creşterea cererii pentru încălţăminte şi îmbrăcăminte sport i-a permis companiei JD Sports să devină lider de piaţă în Marea Britanie în faţa competitorului Sports Direct.

Intrarea în cea mai mare piaţă de echipamente sportive din lume este cea mai curajoasă mişcare a companiei de până acum, crescând importanţa JD Sports printre brandurile internaţionale, precum Nike şi Adidas.

Retailerul Finish Line este unul dintre cei mai mari retaileri premium de echipamente sportive şi accesorii din Statele Unite, cu o prezenţă e 556 de locaţii fizice în 44 de state.

În ultimii ani, JD Sports s-a extins peste hotare, punându-şi amprenta în pieţele din Franţa, Spania şi Coreea de Sud.

„Aceasta este o zi de referinţă pentru JD şi va avea o putere majoră de transformare pentru business-ul nostru. Ne oferă imediat o prezenţă majoră în Statele Unite, şi este un pas clar în expansiunea noastră globală”, a transmis preşedintele executiv al companiei, Peter Cowgill.

Acţiunile companiei JD Sports au crescut cu 3,9% după anunţ.

JD Sports va plăti 13,50 de dolari per acţiune în cadrul tranzacţiei, ceea ce creşte valoarea de piaţă a Finish Line la 425 de milioane de dolari, în comparaţie cu valoarea de piaţă de 5 miliarde de dolari a companiei JD Sports.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO