Business Internaţional

Igor Dodon denunţă ideea reunificării Republicii Moldova cu România, în cadrul vizitei din Găgăuzia

Igor Dodon denunţă ideea reunificării Republicii...

Autor: Andrei Ionascu

21.08.2017, 08:48 193

Preşedintele moldovean a participat la festivităţile de la Comrat dedicate zilei proclamării aşa-numitei republici Găgăuzia. Regiunea separatistă Găgăuzia a fost proclamată unilateral la 19 august 1990, dar a fost considerată neconstituţională de către guvernul de la Chişinău, care i-a acordat statut autonom patru ani mai târziu.

"Moldova fără Găgăuzia nu are viitor. Vom supraveţui acestei situaţii grele doar dacă vom fi împreună. Noi trebuie şi vom fi împreună, nu avem alte opţiuni, iar cei care vor să lichideze statul moldovenesc vor avea parte de o rezistenţă dură. [...] Când va fi nevoie, toţi împreună... dar eu sunt convins că următoarea noastră lovitură va fi anul viitor", a declarat Dodon, făcând referire la ideea unificării cu România.

Igor Dodon a criticat actuala guvernare de la Chişinău şi i-a îndemnat pe oameni să voteze cu aliaţii lui la alegerile din 2018.

"Cei mai apropiaţi prieteni ai Găgăuziei, dar şi ai Republicii Moldova, sunt Rusia şi Turcia. Consider că nu putem supravieţui fără un parteneriat strategic cu Rusia", a mai spus preşedintele moldovean.

La începutul anului 2016, Igor Dodon Dodon a afirmat că Statele Unite presează pentru "scenariul teribil" al unificării Republicii Moldova cu România şi a îndemnat Chişinăul să se apropie de Rusia prin apartenenţa la Uniunea Economică Eurasiatică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO