Business Internaţional

Hyundai şi Apple se pregătesc se ajungă la un acord privind producţia de maşini electrice. Când ar putea fi gata primul model

Hyundai şi Apple se pregătesc se ajungă la un acord...

Autor: Eduard Ivanovici

11.01.2021, 14:44 196

Hyundai Motor şi Apple plănuiesc să semneze un acord pentru fabricarea de maşini electrice până în luna martie, producţia din SUA urmând să înceapă astfel în 2024, scrie publicaţia Korea IT News, citată de Reuters.

Constructorul sud-coreean a declarat vineri că se află în prima fază a discuţiilor cu Apple, după ce o altă publicaţie locală a scris că cele două companii intenţionează să lanseze un model electric autonom în 2027, fapt ce a generat o creştere de 20% a acţiunilor Hyundai.

Reuters a transmis în urmă cu o lună că Apple plănuieşte să construiască o maşină electrică până în 2024 şi să implementeze o tehnologie inovatoare de încărcare, însă unii analişti cred că termenul ar putea fi extins până în 2028.

Viitorul model ar putea fi produs în cadrul unei uzine Kia din statul american Georgia, urmând să fie lansată o „versiune beta” în cursul anului viitor.

Acţiunile Hyundai Motor au crescut cu până la 14,6% în primele ore ale şedinţei de tranzacţionare de luni.

Cu o capitalizare de piaţă de aproape 51 de miliarde de dolari, Hyundai ocupă locul 12 în topul celor mai companii auto din lume. Firma a anunţat pe 11 decembrie că va cumpăra de la grupul japonez SoftBank compania de robotică Boston Dynamics, deţină până nu demult de Google. Între timp, Apple a ajuns la o valoare de 2.220 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO