Business Internaţional

Hugo Chavez s-a săturat de capitalism. Venezuela îşi mută toate rezervele de bani şi de aur din Elveţia şi Marea Britanie

Hugo Chavez s-a săturat de capitalism. Venezuela îşi mută toate rezervele de bani şi de aur din Elveţia şi Marea Britanie

Autor: Adrian Voicu

17.08.2011, 15:19 2625

La două zile de la întoarcerea de la o nouă rundă de şedinţe de chemoterapie din Cuba, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez ar fi cerut relocarea miliardelor de dolari şi sutelor de tone de aur.

Conform publicaţiei The Wall Street Journal, Venezuela îşi va muta lichidităţile în valoare de 6,3 miliarde de dolari, depuse la băncile din Elveţia şi Marea Britanie, în bănci din Rusia, China şi Brazilia.

De asemenea, Venezuela plănuieşte să mute cele 211 tone de aur din băncile externe în Banca Centrală Venezueleană, unde guvernul ţine deja 154 de tone de auro.

Oficialii venezueleni au refuzat să comenteze aceste ştiri. În ultima vreme însă aceştia au criticat dependenţa Venezuelei de dolarul american. Sâmbăta trecută, ministrul de externe al Venezuelei, Nicolas Maduro a declarat că sistemul financiar internaţional, bazat pe moneda americană, "a intrat într-o criză de nesiguranţă şi plănuim să construim un nou sistem monetar internaţional, America de Sud în special plănuind să se protejeze de această situaţie".

Banca Angliei a primit recent o cerere din partea guvernului Venezuelei pentru transferul a 99 de tone de aur în Venezuela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO