Business Internaţional

Huawei întrece Samsung şi Apple şi devine primul producător mondial de telefoane mobile

Huawei întrece Samsung şi Apple şi devine primul...

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2020, 09:37 522

Huawei a depăşit Samsung şi Apple în al doilea trimestru din 2020 şi a devenit pentru prima dată în istorie cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, scrie CNBC.

Majoritatea vânzărilor au venit din China de vreme ce afacerile pe plan internaţional au suferit în urma restricţiilor impuse de Statele Unite.

Producătorul chinez a vândut în trei luni 55,8 milioane de device-uri, cu 5% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare Canalys. Între timp, Samsung a vândut 53,7 milioane de smartphone-uri, în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Este pentru prima dată când vânzările din cadrul Huawei ating primul loc la nivel mondial, însă analiştii nu sunt convinşi că producătorul chinez îşi va menţine poziţia pentru mult timp.

Compania a vândut aproape 70% din telefoane pe teritoriul Chinei în al doilea trimestru. Între timp, vânzările către pieţele internaţionale au scăzut între aprilie şi iunie cu 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Europa, o regiune cheie pentru Huawei, cota de piaţă a scăzut până la 16% faţă de 22% în 2019, compania fiind întrecută la capitolul vânzări de Samsung şi Apple.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO