Business Internaţional

Huawei explorează noi posibilităţi: Producătorul chinez ar putea vinde brandurile premium Mate şi P, într-o mişcare prin care ar renunţa la segmentul high-end

Huawei explorează noi posibilităţi: Producătorul...

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2021, 13:25 239

Gigantul chinez Huawei se află în prezent în prima fază a discuţiilor privind vânzarea brandurilor premium Mate şi P, au declarat două persoane familiare cu situaţia, într-o mişcare ce ar determina compania să renunţe la segmentul de smartphone-uri high-end, potrivit CNBC.

Producătorul de echipamente telecom negociază deja de câteva luni cu un consorţiu condus de mai multe firme ale statului chinez, spune sursele citate de publicaţia americană. De asemenea, Huawei a început să exploreze posibilitatea vânzării brandurilor încă din luna septembrie a anului trecut.

Livrările modelelor din seriile Mate şi P au valorat 39,7 miliarde de dolari între T3/2019 şi T3/2020, conform firmei de analiză IDC.

Totuşi, Huawei nu a luat o decizie finală şi există o posibilitate ca discuţiile să nu se termine cu bine, au declarat cele două surse, pe măsură ce compania încearcă să producă un set de cipuri de ultimă generaţie.

„Grupul Huawei este conştient de zvonurile privind posibila vânzare a brandurilor premium de smartphone-uri. Totuşi, zvonurile nu au nicio valoare. Huawei nu are un asemenea plan”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Potenţiala vânzare a liniilor premium de smartphone-uri sugerează că firma nu speră că administraţia Biden va schimba radical restricţiile lansate de fostul preşedinte Donald Trump, intrate în vigoare încă din mai 2019.

Anterior, Huawei a vândut brandul de buget Honor către un consorţiu de 30 de companii susţinute de guvernul regiunii Shenzhen, într-o afacere estimată de una dintre surse la 15,5 miliarde de dolari.

Vânzarea avea ca obiectiv susţinerea brandului de buget, în condiţiile în care sancţiunile Statelor Unite au lovit din plin lanţurile de distribuţie ale diviziei şi au tăiat accesul companiei la serviciile oferite de Google.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO