Business Internaţional

Hotelierii şi patronii, îngrijoraţi de dispariţia a 200.000 de locuri de muncă din 2016

Hotelierii şi patronii, îngrijoraţi de dispariţia a...

Autor: Greta Bogdan

23.12.2015, 16:29 704

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) acuză autorităţile locale că blochează emiterea şi reînnoirea autorizaţiilor de funcţionare a unităţilor comerciale şi susţine că după sărbători ar putea dispărea 200.000 de locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al firmei româneşti de comunicare, Links Associates.

Reprezentanţii organizaţiei spun că somaţiile repetate şi numeroasele avize, autorizaţii sau expertize tehnice ale clădirilor, inclusiv a celor de la I.S.U., împiedică în mod nejustificat eliberarea sau prelungirea autorizaţiilor de funcţionare începând cu 1 ianuarie 2016, după cum se mai arată în comunicat.

„Soluţia la îndemână este acordarea unui răgaz de 12 luni pentru conformare agenţilor economici care nu intră sub incidenţa condiţiilor de suspendare a activităţii prevăzute de H.G.  915/2015. Împreună cu celelalte organizaţii care susţin acest demers am prezentat Guvernului propuneri legislative concrete pentru depăşirea acestui impas care poate avea un efect devastator asupra mediului de business şi mă refer aici la dispariţia, imediat după sărbători, a 200.000 de locuri de muncă”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele HORA.

Acesta mai spune că este necesar ca I.S.U. să primească resursele umane şi financiare necesare pentru a putea face faţă noilor cerinţe administrative şi, totodată, solicită Guvernului să adopte măsuri legislative urgente, astfel încât agenţii economici la nivel naţional să nu fie nevoiţi să “tragă obloanele” de la 1 ianuarie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO