Business Internaţional

Hillary Clinton acuză Moscova că ar încerca să influenţeze alegerile din SUA în favoarea lui Trump

Hillary Clinton acuză Moscova că ar încerca să...

Autor: Mediafax

10.10.2016, 14:47 117

"Niciodată în istoria ţării noastre nu am fost în situaţia în care o putere străină rivală să încerce din greu să influenţeze rezultatul alegerilor," a declarat Clinton în cadrul dezbaterii de duminică seara care a avut loc la St. Louis.

"Şi nu o fac ca să asigure alegerea mea. O fac că să influenţeze alegerile în favoarea lui Donald Trump," a completat candidata democrată.

În replică, candidatul republican a respins informaţiile prezentate de serviciile secrete americane care ar indica faptul că Rusia se află în spatele atacurilor cibernetice care au vizat serverele Partidului Democrat în timpul campaniei electorale.

"Poate că nici nu a fost vorba de un atac cibernetic, însă mereu acuză Rusia," a afirmat Trump.

Administraţia Obama a formulat vineri acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative, notează Reuters online.

Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii atribuie atacurile serverelor unor companii ruse.

"Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", precizează comunicatul.

Pe de altă parte, Ministerul rus de Externe a comunicat că acuzaţiile SUA privind atacuri cibernetice care ar fi fost comise de Rusia sunt lipsite de fundament şi reprezintă o tentativă de alimentare a "isteriei antiruse", în timp ce Kremlinul a denunţat o atitudine "absurdă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO