Business Internaţional

Hillary Clinton a câştigat prima dezbatere electorală televizată

Hillary Clinton a câştigat prima dezbatere electorală...
27.09.2016, 11:34 246

Hillary Clinton, candidatul democrat pentru Casa Albă, a fost considerat câştigător în urma dezbaterii prezidenţiale de luni seară de către două focus-grupuri, potrivit Business Insider. Confruntarea dintre Clinton şi candidatul republican, Donald Trump, a fost cea mai urmărită dezbatere din istorie, care a ţinut cu sufletul la gură milioane de telespectatori.

În timp ce 16 oameni din focus-grup au considerat că Hillary Clinton a câştigat dezbaterea, doar şase oameni l-au declarat victorios pe Donald Trump.

Un focus grup aparţinând CNN alcătuit din votanţi indecişi a ajuns la aceeaşi concluzie. 18 din cei 20 de participanţi au considerat-o câştigătoare a dezbaterii pe Hillary Clinton.

Specialiştii spun că anumite replici ale lui Donald Trump nu au rezonat cu audienţa.

De exemplu, momentul în care Donald Trump a acuzat-o pe Clinton că nu are nici aspectul fizic şi nici rezistenţa unui preşedinte s-a transformat într-un plus pentru candidatul democrat, al cărui răspuns a impresionat pe toată lumea.

„Ei bine, atunci când el va călători în 112 ţări şi va negocia acorduri de pace, de încetare a focului, de eliberare de dizidenţi, de deschidere unor noi oportunităţi în întreaga lume sau chiar va petrece 11 ore pentru a depune mărturie în faţa unui comitet al Congresului va putea să-mi vorbească mie despre rezistenţă", i-a răspuns Hillary Clinton.

De asemenea, replica lui Hillary Clinton despre NATO a abut un efect mai bun asupra focus-grupului decât răspunsul critic al lui Donald Trump.

Candidatul democrat s-a descurcat bine şi în ce priveşte discuţia despre combaterea terorismului. Răspunsul său despre cum ar putea America face faţă ameninţărilor teroriste a avut un efect mai bun asupra votanţilor lui Trump, chiar şi decât asupra propriilor săi susţinători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO