Business Internaţional

Hidroxiclorochina, medicamentul minune promovat de Trump, intră sub lupa experţilor: Universitatea Oxford verifică dacă produsul poate preveni infectarea cu COVID-19

Hidroxiclorochina, medicamentul minune promovat de Trump,...

Autor: Mihai Draghici

22.05.2020, 00:17 156

Universitatea Oxford a început înscrierile angajaţilor din sistemul medical britanic într-un test la nivel mondial pentru a stabili dacă medicamente antimalarie pot preveni infectarea cu noul coronavirus, relatează agenţia Bloomberg.

Participanţii, angajaţi medicali care intră în contact cu pacienţi care au coronavirus, vor primi hidroxiclorochină ori un produs placebo timp de trei luni. În Asia, testul va fi făcut cu clorochină şi un produs placebo.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în urmă cu câteva zile că ia hidroxiclorochină pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, în pofida avertismentelor autorităţilor că pot exista efecte adverse.

"Chiar nu ştim dacă hidroxiclorochina ori clorochina sunt benefice ori dăunătoare în cazul Covid-19. Cea mai bună modalitate de a afla dacă sunt eficiente în prevenirea infectării cu boala Covid-19 este printr-un test clinic aleatoriu", afirmă profesorul Nicholas White, de la Universitatea Oxford.

La test vor participa 40.000 de angajaţi medicali din întreaga lume, pentru a se verifica dacă hidroxiclorochina poate preveni infectarea cu noul coronavirus. Iniţiativa este diferită de alte peste 100 de teste care verifică eficienţa acestor medicamente în tratarea coronavirusului.

Un test similar este efectuat de Institutul de cercetări privind medicina tropicală Mahidol, o filială a Oxford din Bangkok. Rezulatele sunt aşteptate până la sfârşitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO