Business Internaţional

Cine este Hermann Thielle, unul dintre cei mai discreţi miliardari nemţi, care vrea să devină cel mai mare acţionar al Lufthansa şi care se opune planului lui Merkel de salvare de la faliment a operatorului aerian german

Cine este Hermann Thielle, unul dintre cei mai discreţi...

Autor: Alex Ciutacu

22.06.2020, 12:30 2181

Acţiunile companiei aeriene Lufthansa scădeau luni cu aproape 6% pe bursa de la Frankfurt, în contextul în care tranzacţia prin care guvernul ajută compania cu 9 miliarde euro ar putea fi blocată de unul dintre cei mai mari acţionari ai operatorului, potrivit FT.

Hermann Thielle, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Germania şi acţionar cu 15% în Lufthansa, ar trebui să se aşeze astăzi la masă cu ministrul de Finanţe şi cu şefii companiei pentru a discuta o serie de potenţiale schimbări pentru ajutorul oferit de guvern.

Lufthansa şi-a avertizat investitorii că dacă pachetul de ajutor nu este aprobat de două treimi din acţionariat săptămâna aceasta, compania va intra în insolvenţă.

Olaf Scholz, ministrul de Finanţe din Germania, a declarat că este încrezător în rezultatul discuţiilor de luni.

„Cred că discutarea propunerii, adică ce vom face acum, ar putea duce la un consens. Chiar este o propunere foarte bună ţinând cont de situaţia dată. (...) Lufthansa a fost o companie de succes înainte de criză, deci este datoria noastră să o facem fezabilă pentru a supravieţui situaţiei actuale”, a explicat Scholz.

Grupul german topeşte 1 milion de euro pe oră din rezervele de cash, în contextul în care criza coronavirusului a ţintuit la sol majoritatea aeronavelor. Înţelegerea de 9 miliarde euro a fost semnată luna trecută cu guvernul Merkel.

Ca parte a înţelegerii, Berlinul va prelua o participaţie de 20% în companie, la 25 de ani după ce aceasta a fost privatizată. Mai mult, guvernul îşi rezervă dreptul de a-şi majora ulterior participaţia, pentru a preveni o preluare ostilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO