Business Internaţional

Harrison Ford, de 76 de ori mai bine plătit decât colegii săi de platou din Star Wars

Harrison Ford, de 76 de ori mai bine plătit decât...

Autor: Maria Tufan

23.12.2015, 10:35 20757

Dacă toată lumea bănuia că actorii Mark Hamill, Carrie Fisher şi Harrison Ford sunt plătiţi mai bine pentru apariţia lor în noul episod „Star Wars: The Force Awakens” decât cei nou veniţi, precum Daisy Ridley şi John Boyega, acum se ştie exact cum arată cifrele şi cu cât este mai mare onorariul acestora, scrie Business Insider.

Pentru rolul lui Han Solo pe care îl interpretează în Star Wars, Harrison Ford ar fi primit deja 16,7 milioane de lire sterline (24,9 milioane de dolari), urmând ca, ulterior, să-i mai revină alte 0,5% din încasările filmului. Potrivit estimărilor, acestea s-ar putea ridica la 1,3 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de dolari).

În plus, în timpul filmărilor din studiourile Pinewood, actorul american a necesitat îngrijiri medicale după ce şi-a rupt piciorul în urma unui accident. Despăgubirea primită atunci a fost în valoare de 1 milion de lire sterline. 

Cu un total de 23 milioane de lire sterline, Harrison Ford ar câştiga de pe urma rolului din Star Wars de 76 de ori mai mult decât Ridley sau Boyega.

Ambele personaje din rolurile principale vor primi câte un cec în valoare de 300.000 de lire, urmând să le revină şi lor un procent din încasările ce vor depăşi 1 miliard de dolari, potrivit specialiştilor.  

Potrivit unei surse din culisele producţiei, remuneraţia primită de Ford se datorează rolului cheie, pe care acesta l-ar fi avut în noul episod. „Harrison este omul care face filmul să prindă în continuare. El reprezintă legătura dintre vechea generaţie şi noua generaţie. Mark Hamill şi Carrie Fisher sunt într-adevăr personaje importante, dar filmul ar fi putut să apară şi fără ei. Dacă însă lipsea Ford, nu am mai fi avut un nou Star Wars.”

Nefiind atât de cunoscut, Harrison Ford a fost plătit pentru filmările originale din 1977 cu doar 7000 de lire sterline.

Regizorul J.J. Abrams a primit 3,3 milioane de lire şi urmează să încaseze 2% din veniturile lansării, în vreme ce Carrie Fisher, actriţa care întruchipează personajul Leia, a fost plătită cu 1 milion de lire sterline. Contractul semnat nu îi va aduce însă acesteia niciun ban de pe urma vânzărilor.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO