Business Internaţional

Guvernul Ungariei atrage atenţia asupra presiunilor exercitate de Belgia privind cotele de imigranţi

Guvernul Ungariei atrage atenţia asupra presiunilor...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

12.02.2018, 11:36 89

"Recenta ameninţare subliniază cea mai mare miză a alegerilor din primăvară: dacă Ungaria va deveni sau nu o ţară de imigranţi. Practic, întreaga opoziţie din ţară este pro-migraţie şi pro-aservire. Prea mulţi oameni au luptat pentru cultura şi libertatea noastră pentru a renunţa la ele acum", a spus Domotor, într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.

Premierul belgian Charles Michel a declarat pentru publicaţia Le Soir că "ţările Grupului de la Vişegrad (n.a. - Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia), care refuză să acţioneze în solidaritate cu restul Uniunii Europene, vor primi un ultimatum".

Michel a adăugat că, în cazul în care nu se va ajunge la un consens între şefii de guvern în cadrul Consiliului European din luna iunie, problema va fi decisă de către majoritate.

Csaba Domotor susţine că afirmaţiile premierului belgian confirmă că UE plănuieşte implementarea sistemului obligatoriu pentru redistribuirea imigranţilor până în această vară, "fără a lua în considerare poziţia ţărilor Grupului de la Vişegrad".

"Asta înseamnă cu UE aplică un nou nivel de presiune. Bruxelles-ul ameninţă în mod deschis ţările V4 şi alte state care nu acceptă cotele de imigranţi. Mai multe sondaje naţionale şi un referendum au demonstrat fără îndoială că maghiarii nici măcar nu vor să audă despre acest lucru. Iar Guvernul trebuie să ţină seama de voinţa poporului", a mai spus secretarul de stat din cadrul guvernului Ungariei.

Guvernul Ungariei a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a imigranţilor şi a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiţie a UE a respins apelurile Slovaciei şi Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanţii de azil din Grecia şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO