Business Internaţional

Guvernul Ungariei a adoptat o strategie naţională pentru hidrogen

Guvernul Ungariei a adoptat o strategie naţională...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.05.2021, 00:00 92

Guvernul Ungariei a adoptat Strategia Naţională pentru Hidrogen, a declarat secretarul de stat pentru economie circulară, energie şi politică climatică Attila Steiner, citat Budapest Business Journal. Fără a oferi mai multe detalii, Steiner a numit aprobarea strategiei un „mare pas în direcţia unei economii inovatoare, durabile şi ecologice“.

El a adăugat că tehnologia hidrogenului ar putea ajuta Ungaria să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, oferind în acelaşi timp economiei un impuls. Steiner a menţionat că a discutat despre semnificaţia economică a tehnologiei hidrogenului şi despre posibilele cadre de cooperare cu omologii săi din Republica Cehă, Polonia şi Slovacia, adică lideri ai ţărilor Grupului Vişegrad. Cooperarea în zonă va fi o chestiune prioritară atunci când Ungaria va prelua preşedinţia rotativă a Grupului la 1 iulie, a adăugat el. Ungaria are deja planuri şi proiecte pentru dezvoltarea tehnologiei hidrogenului verde la care participă şi companii de stat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO