Business Internaţional

Guvernul spaniol, în conflict cu fonduri de hedging pentru proiecte de drumuri cu taxă eşuate

Guvernul spaniol, în conflict cu fonduri de hedging...

Autor: Catalina Apostoiu

05.12.2017, 00:00 243

Mai mulţi manageri de fonduri de hedging, printre care Goldman Sachs şi Deutsche Bank, au anunţat că sunt dispuşi să lupte cu guvernul spaniol în instanţă până îşi vor recupera investiţiile realizate într-o serie de proiecte de drumuri cu taxă eşuate, scrie Financial Times.

Grupul, care include manageri implicaţi în lupta pentru datorii neplătite de miliarde de euro în Argentina, încearcă să obţină până la 4,5 miliarde de euro de la guvern, o sumă suficientă pentru a adânci deficitul bugetar al Spaniei.

Conflictul din Spania se concentrează asupra a nouă drumuri cu taxă din jurul Madridului care au fost construite chiar înainte de declanşarea crizei financiare europene pe baza a ceea ce s-au dovedit a fi proiecţii prea optimiste privitoare la traffic. De atunci, acestea au intrat în faliment, iar titlurile de datorie au fost achiziţionate în mare parte de către fonduri de hedging anul trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO