Business Internaţional

Guvernul japonez ar putea prelua controlul asupra Tokyo Electric Power

Guvernul japonez ar putea prelua controlul asupra Tokyo Electric Power

Autor: Adrian Voicu

01.04.2011, 10:39 16

Guvernul nipon intenţionează să preia controlul operatoruluiTokyo Electric Power (TEPCO), compania care administrează centralanucleară de la Fukushima, informază publicaţia Mainichi citată deLes Echos.

Participaţia statului nu va depăşi însă 50%. "Dacă participaţiava fi mai mare de 50%, vorbim de naţionalizare, dar nu asta avem învedere", a declarat pentru publicaţia niponă o sursăguvernamentală.

În urma informaţiei apărute astăzi, titlurile companiei au căzutcu 10% la Bursa din Tokio, după ce a pierdut încă 80% din valoare,după cutremurul de la 11 martie.

Reacţia înceată a companiei după catastrofa care a lovitcentrala de la Fukushima a fost puternic criticată. Aceasta,împreună cu spitalizarea preşedinteluicompaniei Masataka Shimizu, au lovitputernic compania. Operatorul a anunţat de altfel că cele 2.000 demiliarde de yeni (17 miliarde de euro), obţinute din împrumuturi deurgenţă obţinute de la marile bănci nipone, nu vor fi de ajunspentru a acoperi nevoile financiare ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO