Business Internaţional

Guvernul italian ia măsuri extreme şi interizce aproape toate călătoriile. Efecte: Italieni iau cu asalt supermarketurile pentru provizii

Guvernul italian ia măsuri extreme şi interizce aproape...

Autor: Teodora Marinescu, Cosmin Pirv

03.03.2020, 11:02 14

Supermarketurile au fost luate cu asalt în toată Italia după ce Guvernul a anunţat noi măsuri care interzic călătoriile care nu sunt în interes de serviciu, pentru sănătate sau nu au un motiv întemeiat.

Limitarea călătoriilor, extinsă acum pentru toată Italia, i-a făcut pe oameni să iasă să îşi cumpere mâncare, lucru ce a cauzat cozi interminabile la supermarketurile din Italia.

Guvernul a trimis o notificare pentru a clarifica faptul că „nu este necesar, ci chiar contrar deciziei, privind protejarea sănătăţii şi prevenirea răspândirii COVID-19, să se aglomereze magazinele pentru a cumpăra alimente care pot fi obţinute zilele următoare”.

Italia a extins măsurile stricte de carantină, care implică şi interzicerea de a participa la adunări publice, pe întreg teritoriul ţării, a anunţat, luni seara, premierul Giuseppe Conte.

Acesta a spus că oamenii vor avea voie să circule doar pentru a se duce la serviciu sau pentru urgenţe personale.

Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marţi, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO