Business Internaţional

Guvernul Fidesz din Ungaria gaseste "scheletii" ascunsi de guvernul anterior in buget

23.05.2010, 13:58 13

Noul guvern al Ungariei a gasit "scheleti" in bugetul stabilitde administratia anterioara, acestia conducand la o depasire atintei de deficit pentru acest an, a declarat Mihaly Varga,vicepresedinte al partidului Fidesz, care a iesit castigator laultimele alegeri, informeaza Bloomberg.

Datoriile descoperite pana acum se ridica la 170 miliardeforinti sau 0,7% din Produsul Intern Brut (PIB), a spus Varga careconduce echipa de analiza a bugetului pentru urmatorul cabinet.

"Un numar alarmant de scheleti cad din dulap", a spus Varga pesite-ul partidului. Ministrul de finante a raspuns acuzatiilor luiVarga declarand ca datoriile prezentate de acesta "nu suntscheleti" ci "riscuri ale bugetului ce pot fi administrate".

Premierul desemnat Viktor Orban spera sa convinga Fondul MonetarInternational si Uniunea Europeana sa permita un deficit bugetar depana la 6% in acest an, comparativ cu tinta stabilita deinstitutiile internationale cu actualul guvern, de 3,8% dinPIB.

Partidul Fidesz a anuntat ca tinta de deficit, despre care FMIsi UE spun ca poate fi atinsa cu masuri aditionale, se bazeaza pedate false. Datoriile guvernamentale despre care vorbeste partidultin de fondurile datorate de compania aeriana Malev, de o centralaenergetica si de cheltuielile guvernului, a spus Varga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO