Business Internaţional

Guvernul din Marea Britanie cere producătorilor de maşini inteligente, conectate la internet, să dezvolte protecţie strictă împotriva hackerilor

Guvernul din Marea Britanie cere producătorilor de...

Autor: Alex Ciutacu

13.08.2017, 15:22 101

Autorităţile britanice au transmis indicative stricte, solicitând producătorilor de autovehicule inteligente, bazate pe conexiune la internet, să instaleze în sistem cyber-protecţie mai dură pentru a le proteja împotriva hackerilor, potrivit Reuters.

Guvernul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la vehiculele inteligente, care permit şoferilor să acceseze hărţi şi informaţii de călătorie.

Aceştia au atenţionat în legătură cu acţiunile hackerilor care privesc sustragerea de date personale, care pot fura automobilele ce folosesc sisteme de pornire inteligentă, fără cheie, sau care ar putea lua controlul tehnologiei existente în structura maşinii, din motive distructive.

Noile indicative vor asigura o atenţie sporită din partea producătorilor, care vor fi nevoiţi să dezvolte sisteme de cyber security performante, în timp ce dezvoltă noi modele de automobile, susţine Guvernul.

„Chiar dacă transformăm autovehiculele în hotspoturi portabile, sau le echipăm cu milioane de linii de coduri pentru a devenit total automate, este important să dezvoltăm un grad de protecţie cât mai ridicat pentru sistemele lor”, a declarat Martin Callanan, ministru în Departamentul Transporturilor.

De asemenea, Guvernul a menţionat că dezvoltă planuri pentru o nouă legislaţie în ceea ce priveşte asigurările pentru maşini cu sistem de autopilot.

Introducerea maşinilor cu sistem de autopilot a fost încetinită de legislaţie în mai multe state din toată lumea, încât asiguratorii şi oamenii legii încearcă să stabilească cine va fi responsabil în cazul unui accident.

„Măsurile vor fi prezentate în faţa Parlamentului, dar ne dorim ca asigurările pentru maşinile moderne să ofere protecţie pentru consumator dacă tehnologia eşuează”, transmit autorităţile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO