Business Internaţional

Guvernul din Africa de Sud vrea să închidă compania naţională de transport aerian din cauza pierderilor fără limită

Guvernul din Africa de Sud vrea să închidă compania...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.11.2018, 00:00 307

„Merge în pierdere şi este improbabil să putem rezolva situaţia, astfel că eu cred că ar trebui să închidem compania“, a declarat Tito Mboweni, ministerul sud-african de finanţe, la o conferinţă cu investitorii în SUA, scrie BBC.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din Africa, South Africa Airways (SAA), pierde bani în fiecare an începând cu 2011 şi supravieţuieşte doar datorită sprijinului din partea guvernului. SAA se numără printre companiile cu probleme pe care preşedintele ţării a promis că le va repune pe picioare. În funcţie de doar trei săptămâni, Mboweni este nerăbdător să arate că nu mai există vaci sacre pentru un guvern şi o ţară care se confruntă cu mari provocări economice.

Deşi nu a devenit încă o politică guvernamentală, ministrul de finanţe a făcut clar că este nevoie urgent de tăierea cheltuielilor. „Spun s-o închidem deoarece este improbabil să găsim un partener din sectorul privat care să ni se alăture la SAA“, a afirmat Mboweni. Reuters scrie că CEO-ul Vuyani Jarana a declarat că evaluează un plan de austeritate strict prin care să aducă pe profit transportatorul aerian naţional. Planul include concedieri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO