Business Internaţional

Guvernul de la Caracas închide parţial graniţa Venezuelei cu Columbia

Guvernul de la Caracas închide parţial graniţa...

Autor: Marinela Sarbu

23.02.2019, 14:33 84

Vicepreşedintele venezuelean Delcy Rodriguez a anunţat vineri seara închiderea a trei poduri care leagă Venezuela de Columbia, după ce preşedintele Nicolas Maduro a închis vineri punctele vamale de la graniţa cu Brazilia, relatează sâmbătă agenţia de ştiri Xinhua.

"Din cauza ameninţărilor grave şi ilegale pe care le-a încercat guvernul columbian împotriva păcii şi suveranităţii Venezuelei, guvernul a decis să închidă parţial cele trei poduri", a declarat Rodriguez pe Twitter.

Cele trei poduri Simon Bolivar, Santander şi Union sunt cele mai importante puncte de trecere a frontierei dintre Venezuela şi Columbia.

Rodriguez a avertizat guvernul columbian să "oprească punerea la dispoziţie a teritoriului Columbiei pentru atac, din ordinul lui Donald Trump împotriva dreptului venezuelenilor care trăiesc în pace şi suveranitate".

Rodriguez a spus că guvernul venezuelean a dat ample garanţii poporului venezuelian şi columbian pentru a putea trece frontiera în siguranţă "de îndată ce acţiunile grosolane de violenţă împotriva poporului nostru şi a teritoriului nostru sunt controlate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO