Business Internaţional

Guvernul croat pregăteşte cumpărarea INA de la grupul petrolier maghiar MOL

Guvernul croat pregăteşte cumpărarea INA de la grupul...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.11.2014, 00:00 661

Guvernul Croaţiei pregăteşte opţiunea achiziţiei participaţiei pe care grupul maghiar MOL o deţine la compania croată INA dacă discuţiile dintre cele două ţări privind managementul comun al rafinătorului croat eşuează, scrie Budapest Business Journal. Afirmaţiile vin după ce presa internaţională a scris că SUA duc o campanie diplomatică pentru a împiedica MOL să-şi vândă participaţia la INA unei companii ruseşti, posibil Gazprom.

Achiziţia este una dintre posibilităţile luate în considerare de Croaţia, a afirmat într-un interviu pentru Bloomberg ministrul croat al economiei Ivan Vrdoljak. El a precizat că guvernul va propune MOL un nou contract de acţionariat. Părţile ar putea începe a şasea rundă de negocieri cel mai devreme la începutul lunii decembrie.

Croaţia, care deţine un pachet de 44,8% din acţiunile companiei de rafinare, încearcă din 2011 să recapete o parte din drepturile de management pe care MOL le-a primit ca parte a unui acord de acţionariat din 2009. MOL deţine 49,1% din acţiunile INA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO