Business Internaţional

Guvernul american refuza United Airlines

21.06.2004, 00:00 25

United Airlines nu a reusit sa obtina o garantie federala constand intr-un credit in valoare de 1,6 miliarde de dolari, ceea ce pune sub semnul intrebarii posibilitatile companiei de a iesi din starea de faliment, relateaza Financial Times .
The Air Transportation Stabilization Board a respins pentru a doua oara cererea United Airlines, dar a afirmat ca este dispusa sa-si reconsidere decizia daca linia aeriana isi va reinnoi solicitarea in urmatoarele zile.
United Airlines, a doua companie aeriana din lume dupa American Airlines (a AMR Corp.) si membra a UAL Corp., opereaza in stare de faliment, conform legislatiei americane, din decembrie 2002.
Compania a declarat ca are nevoie de acest imprumut pentru a garanta o finatare privata in valoare de 2 miliarde de dolari, obtinuta de la J.P. Morgan Chase & Co. si Citigroup Inc., cruciala pentru procesul de restructurare.
UAL a cerut la inceputul acestei luni o extindere a perioadei in care United are dreptul exclusiv de a elabora un plan de restructurare, pana la 30 septembrie 2004, cand concurenta va putea veni cu propriile ei oferte de restructurare.
United Airlines a inregistrat pierderi in valoare de 8,6 miliarde de dolari din 2000 si isi reduce costurile anuale cu 5 miliarde de dolari, din care aproape jumatate din cheltuieli cu forta de munca.
United Airlines, American Airlines si alte trei mari companii concurente din SUA au inregistrat pierderi de 1,36 miliarde de dolari pentru primul trimestru, in parte din cauza exploziei preturilor la combustibil. Costul combustibilului este a doua cheltuiala a companiilor aeriene, dupa costul muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO