Business Internaţional

Guvernele străine îşi majorează deţinerile de titluri americane de trezorerie

Guvernele străine îşi majorează deţinerile de...

Autor: CătăIina Apostoiu

18.04.2016, 00:00 402
Volumul titlurilor guvernamentale americane deţinute de bănci centrale străine a înregistrat o creştere în luna februarie, marcând o inversare a tendinţei de vânzare de rezerve de către ţări care încercau să-şi stabilizeze monedele locale, scrie Financial Times. China şi Japonia, cele mai mari deţinătoare străine de titluri americane de trezorerie, şi-au crescut deţinerile cu 15 miliarde de dolari, respectiv 10 miliarde de dolari. Deţinerile totale străine de titluri americane de trezoreriei au urcat cu 53 miliarde de dolari, la 6,24 mii de miliarde de dolari. 

Ofertele de titluri de trezorerie pe 3, 10 şi 30 de ani au înregistrat o cerere puternică săptămâna trecută, analiştii anticipând că investitorii străini vor fi dus acasă procente semnificative din fiecare emisiune în condiţiile în care aceştia sunt în căutare de randamente crescute într-o perioadă în care politica monetară agresivă din afara Statelor Unite menţine randamentele obligaţiunilor guvernamentale la nivel mondial la niveluri scăzute. Titlurile de trezorerie americane pe 10 ani au un randament de 1,75%, comparativ cu 0,13% şi -0,13% pentru obligaţiunile germane şi japoneze cu o maturitate similară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO