Business Internaţional

Gucci se descurca si fara designerii vedete

22.07.2004, 00:00 21

Vanzarile companiei Gucci au crescut dupa plecarea celebrului duo din management si design, Domenico de Sole si Tom Ford, a anuntat compania franceza Pinault Printemps Redoute, PPR, ce detine brandul Gucci.
Pe langa eliminarea dubiilor referitoare la abilitatea grupului Gucci de a trece peste plecarea designerului vedeta, cifrele confirma, alaturi de rivalii sai, precum Burberry si Christian Dior, ca Europa continentala inregistreaza o crestere puternica a sectorului.
Potrivit rezultatelor, Gucci a avut o crestere cu doua cifre in mai si iunie, comparativ cu cresterea de 4,9% pana la profituri de 595 milioane euro, pana in aprilie, cand De Sole si Ford au parasit grupul producator de bunuri de lux.
Actiunile grupului PPR au coborat cu 1%, la 79,95 euro pe actiune. Vanzarile totale ale grupului au scazut cu 6%, la 5,61 miliarde euro, de la 5,97 miliarde euro
Serge Weinberg, directorul executiv al PPR, a declarat: "Trendul recent al vanzarilor si raspunsul pozitiv al consumatorilor la utimele colectii ne-au redat increderea in portofoliul marcii si in echipa, precum si in deciziile organizatorice pe care le-am luat."
Primele colectii ale echipei relativ necunoscute care i-a luat locul lui Tom Ford, fost creative director, au primit un raspuns pozitiv din partea criticilor din industria modei in ultimele saptamani, testul decisiv urmand a fi facut in magazine.
"Aceste cifre, care arata o crestere puternica a vanzarilor, reflecta munca noilor nostri designeri, ale caror colectii au fost primite cu succes de supermagazine cat si de clientii magazinelor proprii", a declarat Tom Kamm, corporate affairs director la PPR.
Colectiile expuse cumparatorilor in luna iunie vor ajunge in magazine la sfarsitul toamnei. Articolele de imbracaminte pentru femei ale brandului Gucci sunt concepute de Alessandra Facchinetti iar cele ale brandului Yves St. Laurent's de catre Stefano Pilati. Noul designer al articolelor barbatesti Gucci este John Ray.
"Supermagazinele au facut comenzi mai mari anul acesta fata de anul trecut', a declarat Kamm.
Retailerii independenti au reprezentat 16% din vanzarile diviziei Gucci, cea mai mare divizie operationala a grupului.
In termeni reali, vanzarile diviziei Gucci au crescut cu 17,7% in mai si iunie, comparativ cu 11,5% in trimestrul care s-a incheiat in aprilie. La Yves St. Laurent, vanzarile din mai si iunie au crescut cu "aproximativ 50%", comparativ cu 18,5% in al doilea trimestru.
Christian Dior Couture, care este controlat de Bernard Arnault, presedintele grupului de bunuri de lux LVMH, a raportat o crestere a vanzarilor, aferente celui de-al doilea trimestru pana in iunie, de 28%, pana la 138 milioane euro. Profiturile operationale ale caselor lui John Galliano si Hedi Slimane au crescut cu 30%. 
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO