Business Internaţional

Grupul Virgin, deţinut de Richard Branson, a încasat peste 1 miliard de dolari din vânzările de acţiuni Virgin Galactic din ultimul an

Grupul Virgin, deţinut de Richard Branson, a încasat...

Autor: Alexandru Nanu

14.08.2021, 13:30 90

Grupul Virgin, deţinut Sir Richard Branson, a încasat în ultimul an peste 1 miliard de dolari din vânzarea de acţiuni Virgin Galactic, compania de turism spaţial, relatează Financial Times.

Branson, prin intermediul grupului său Virgin Investments, şi-a redus semnificativ participaţia la Virgin Galactic în ultimul an, vânzând acţiuni în valoare de 300 de milioane de dolari la începutul acestei săptămâni, conform documentelor depuse la US Securities and Exchange Commission, aducând vânzările totale la puţin peste 1 miliard de dolari.

Mai exact, acesta a vândut 10,4 milioane de acţiuni Virgin Galactic la diferite preţuri, cuprinse între 25,75 dolari şi 34,39 dolari pe acţiune, potrivit unei înregistrări a US Securities and Exchange Commission.

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut cu până la 3% vineri faţă de închiderea anterioară, de 25,94 dolari pe acţiune.

Aceasta este a treia a lui Branson de când Virgin Galactic a devenit companie publică în 2019, după vânzările sale anterioare în valoare de 504,5 milioane de dolari şi 150,3 milioane de dolari din mai 2020 şi, respectiv, din aprilie 2021.

Branson a recuperat peste 950 de milioane de dolari din investiţia sa în compania spaţială prin vânzări de acţiuni. Virgin Galactic a strâns peste 1 miliard de dolari din investiţii private, înainte de a deveni publică, potrivit SEC.

Virgin Group rămâne cel mai mare acţionar al Virgin Galactic, cu o participaţie de 18%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO