Business Internaţional

Grupul minier chinezesc Zijin va investi aproape două miliarde de dolari în Serbia

Grupul minier chinezesc Zijin va investi aproape două...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.07.2021, 00:00 76

Zijin Bor Copper, unitatea sârbă a grupului minier chinez Zijin, intenţionează să investească 1,9 miliarde de dolari (1,6 miliarde de euro) în următorii şase ani, mai mult decât a planificat iniţial, a anunţat guvernul sârb, citat de SeeNews.

„Deşi în Acordul de Parteneriat Strategic cu Republica Serbia este specificat că Zijin Bor Copper va investi 1,26 miliarde de dolari în următorii şase ani, sunt încântat să anunţ că investiţia totală în perioada planificată va depăşi suma respectivă şi va ajunge la 1,9 miliarde de dolari“, a declarat directorul general Jian Ximing. în ultimii doi ani şi jumătate, Zijin Bor Copper a realizat venituri din vânzări în valoare de 1,708 miliarde de dolari, a spus Ximing.

Compania a produs 30.100 de tone de cupru catodic în prima jumătate a anului 2021, în creştere cu 11,83% faţă de anul trecut, în timp ce veniturile din vânzări au crescut cu 76,91%, până la 492 milioane de dolari, a adăugat el. Grupul chinezesc a injectat 350 de milioane de dolari în capitalul companiei sârbe de extracţie şi producere a cuprului RTB Bor în decembrie 2018, dobândind pachetul de acţiuni majoritar. Combinatul foloseşte şi muncitori din China, iar condiţiile de lucru şi de cazare ale acestora au fost comparate cu cele din lagăre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO