Business Internaţional

Grupul japonez NEC cumpără cel mai mare furnizori de software-uri pentru băncile elveţiene. Achiziţia, în valoare de peste 2 miliarde de dolari, continuă să accelereze investiţiile lansate de compania niponă către sectorul fintech

Grupul japonez NEC cumpără cel mai mare furnizori de...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2020, 14:46 257

Producătorul nipon de electronice NEC a încheiat un acord cu Avaloq, cel mai mare furnizor de software-uri pentru băncile din Elveţia. Înţelegerea ajunge la 2,2 miliarde de dolari şi continuă să accelereze investiţiile lansate de compania japoneză către sectorul fintech, anunţă Financial Times.

Vânzarea Avaloq pune capăt unor investiţii de trei ani ale companiei americane de private equity Warburg Pincus, care a plătit în 2017 aproape 300 de milioane de franci elveţieni pentru o participaţie de 35%. Warburg deţine în prezent 45% din grupul elveţian, restul aflându-se în mâinile fondatorului Avaloq, Francisco Fernandez, şi angajaţilor săi.

Achiziţia iniţiată de NEC vine după ani de restructurări, incluzând aici tăierea a 3.000 de locuri de muncă şi eliminarea business-urilor neprofitabile. Acordul va fi încheiat în luna aprilie a anului viitor.

Spre sfârşitul lunii iunie, NEC încheia un parteneriat cu NTT, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Japonia, pentru dezvoltarea de echipamente 5G.

Acţiunile NEC au crescut cu 2% după în urma acordului. Avaloq are aproape 2.300 de angajaţi şi furnizează software-uri pentru aproxiamtiv 150 de instituţii bancare in centre financiare precum Londra, Frankfurt şi Paris.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO