Business Internaţional

Grupul german Siemens anunţă tăierea a 7.800 de locuri de muncă, pe măsură ce compania continuă tranziţia către energia verde. Firma are peste 2.200 de angajaţi în România

Grupul german Siemens anunţă tăierea a 7.800 de locuri...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2021, 13:55 173

Siemens a anunţat că va elimina 7.800 de joburi până în 2025, aproximativ 8,5% din forţa totală de muncă, într-un efort de a-şi mări profiturile şi de a-şi îmbunătăţi „capacitatea de concurenţă pe termen lung”, potrivit MarketWatch.

Acţiunile companiei au crescut până la această oră (13:57) cu 1,29%. Între timp, capitalizarea bursieră a depăşit 112 miliarde de euro.

Mişcarea vine în urma unui plan de reducere a costurilor de 300 de milioane de euro în ceea ce priveşte divizia de cărbune din cadrul concernului.

„Piaţa energiei se schimbă în mod semnificativ, ceea ce ne oferă oportunităţi, însă ne prezintă în acelaşi timp şi o serie masivă de provocări. Cu acest program vrem că ne recâştigăm puterea financiară şi nivelul de competitivitate pentru a modela industria energiei de mâine”, spune CEO-ul Christian Brunch.

Aproape 75% dintre concedieri vor fi efectuate în diviziile management, administrare şi vânzări. Grupul german va renunţa la 3.000 de angajaţi în Germania şi 1.700 în Statele Unite, restul fiind împărţit de-a lungul celorlalte regiuni. De asemenea, cele mai multe reduceri de locuri de muncă vor fi implementate până în 2023.

Între timp, veniturile din primul trimestru al anului financiar 2021 au crescut cu 2,6% la 6,5 miliarde de euro, iar veniturile nete au ajuns la 99 de milioane de euro, după ce firma înregistrase pierderi în acelaşi trimestru al anului precedent.

Conform site-ului oficial al Siemens, compania operează patru fabrici, şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale şi numără peste 2.200 de angajaţi în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO