Business Internaţional

Grupul german Metro aşteaptă oferte pentru lanţurile de hypermarketuri Real şi anunţă că sunt deja cumpărători interesaţi

În România, reţeaua Real a fost cumpărată de Auchan

Grupul german Metro aşteaptă oferte pentru lanţurile...

Autor: Alex Ciutacu

13.02.2019, 15:41 23730

Gigantul Metro a anunţat că aşteaptă oferte pentru lanţul de hypermarketuri Real, iar într-un interval de şase-opt săptămâni se aşteaptă să primească şi oferte financiare, potrivit Reuters.

Olaf Koch, CEO-ul Metro, a reafirmat faptul că nemţii vor să vândă lanţul Real ca întreg, însă susţine că procesul este unul dificil din cauza reglementărilor legate de competitivitate.

Koch le-a spus ieri jurnaliştilor că se aşteaptă la un preţ pozitiv pentru Real, datorită portofoliului imobiliar şi al businessului din comerţul online, adăugând că sunt deja mai multe părţi interesate.

Bancherii din industrie au prezis anul trecut că Metro va fi nevoit să plătească efectiv un cumpărător pentru a scăpa de lanţul Real.

În timp ce rivalii din piaţa de retail ar putea fi interesaţi de o parte din locaţii, fondurile de private equity rămân principala posibilitate în ceea ce priveşte un potenţial cumpărător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO