Caută doar în titlu
Business Internaţional

Grupul chinez de telecomunicaţii Huawei spune că se teme că va fi exclus din proiectele 5G din Polonia

Criteriile avute în vedere de Polonia pentru evaluarea riscului furnizorilor de echipamente de telecomunicaţii sunt politice şi pot avea ca scop excluderea Huawei de la dezvoltarea reţelei 5G a ţării, a anunţat compania chineză.  Statele Unite susţin că echipamentul Huawei ar putea fi folosit de China pentru spionaj - o acuzaţie negată de Huawei şi Beijing - şi face presiuni ca aliaţii să să nu mai facă afaceri cu această companie. Recent,  Polonia a publicat un proiect de lege privind securitatea cibernetică, acordând părţilor interesate 14 zile pentru a face comentarii. Proiectul prevede că vânzătorii vor fi împărţiţi în patru grupuri, în funcţie de pericolul lor potenţial pentru securitatea cibernetică a Poloniei, pe baza unor criterii precum dacă furnizorul ar putea fi influenţat de o ţară din afara Uniunii Europene sau NATO sau dacă ţara lor de origine respectă drepturile omului.

„Criteriile propuse sunt politice, nu sunt măsurabile, nu sunt transparente, nu sunt obiective“, a declarat pentru Reuters Ryszard Hordynski, director de strategie şi comunicare al Huawei Polska. Proiectul de lege prevede că operatorilor telecom li se va interzice să cumpere echipamente noi de la furnizori consideraţi „cu risc ridicat“ şi că aceştia trebuie să înlocuiască echipamentele existente de la furnizorul respectiv în termen de cinci ani. Pentru furnizorii cu „risc moderat“ se prevede doar interdicţia de cumpărare de echipamente noi. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.