Business Internaţional

Grupul chinez BAIC vrea să cumpere o participaţie de 5% la Daimler

Grupul chinez BAIC vrea să cumpere o participaţie de 5%...

Autor: Raluca Nicolae

12.05.2019, 13:13 96

BAIC a anunţat Daimler despre intenţia sa de a cumpăra o participaţie de 4-5% la începutul acestui an. Grupul chinez a cerut şi autorităţilor locale de la Beijing să susţină o achiziţie a unor pachete de acţiuni de 4-5%, au spus două surse pentru Reuters.

De asemenea, BAIC a început să achiziţioneze acţiunile Daimler pe piaţa deschisă, a spus o sursă. Atât BAIC, cât şi Daimler nu au dat nicio declaraţie.

Este incert dacă grupul BAIC va putea acumula aproximativ 3 miliarde de euro, cât reprezintă 5% din Daimler, ţinând cont de valoarea de piaţă a companiei germane, de 57,6 miliarde de euro.

În prezent documentele nu îl arată pe BAIC ca fiind un acţionar important al companiei Daimler. Normele de preluare din Germania permit unui cumpărător să achiziţioneze o participaţie de până la 3% înainte de a fi necesară anunţarea autorităţilor de reglementare.

BAIC şi-a anunţat interesul de a cumpăra paricipaţii la Daimler încă din 2015 şi şi-a dublat efortul după ce Li Shufu, preşedintele Zhejiang Geely Holding, rivalului companiei auto din China, a dobândit o participaţie de 9,69% în Daimler, la Stuttgart, la începutul anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO