Business Internaţional

Grupul bancar PNC se pregăteşte să cumpere business-ul din Statele Unite al băncii spaniole BBVA, într-o afacere estimată la 11,6 miliarde de dolari. Acţiunile BBVA, în creştere cu peste 16%

Grupul bancar PNC se pregăteşte să cumpere business-ul...

Autor: Eduard Ivanovici

16.11.2020, 14:20 176

BBVA, a doua cea mai mare bancă din Spania, a declarat că îşi va vinde business-ul din Statele Unite către PNC Financial, într-o afacere estimată de grupul american la 11,6 miliarde de dolari, conform CNBC.

Activele BBVA USA Bancshares ajung în prezent la 104 miliarde de dolari, filiala BBVA USA având 637 de locaţii pe teritoriul ţării. Astfel, noua companie va fi prezentă în 29 din cele mai mari 30 de pieţe din Statele Unite.

Acordul este doua cea mai mare achiziţie a unei bănci americane de la criza financiară din 2008 încoace, iar preţul reprezintă aproximativ 50% din capitalizarea de piaţă a companiei cu sediul în Bilbao.

Carlos Torres Vila, CEO-ul băncii spaniole, a declarat că afacerea oferă aspecte pozitive „pentru ambele părţi” şi a subliniat „poziţia deja puternică” a grupului BBVA. Cel mai probabil, afacerea se va finaliza la mijlocul lui 2021.

„Achiziţia BBVA USA va accelera procesele de creştere ale companiei şi va alimenta strategiile pe termen lung ale acţionarilor”, a declarat preşedintele PNC William S. Demchak.

Acţiunile BBVA au crescut cu 16,4% în primele şedinţe ale şedinţei de tranzacţionare de luni.

Grupul spaniol BBVA este prezent pe piaţa din România prin Garanti BBVA România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO