Business Internaţional

Gruparea siriană Frontul Al-Nusra a anunţat că va rupe legăturile cu reţeaua teroristă Al-Qaida

Gruparea siriană Frontul Al-Nusra a anunţat că va rupe...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 11:55 8265

Gruparea militantă Frontul Al-Nusra, filiala siriană a Al-Qaida, a anunţat că va întrerupe legăturile cu reţeaua teroristă fondată de Osama bin Laden, în încercarea de a înlătura un motiv invocat de coaliţia internaţională pentru a bombarda poziţiile sale, relatează Reuters.

În prima înregistrare video cunoscută în care apare Mohamad al-Golani, liderul grupării Frontul Al-Nusra, acesta anunţă reformarea grupării sub un nou nume, "fără legături cu alte grupuri străine."

Această acţiune ar trebuie "să elimine o scuză folosită de comunitatea internaţională, în frunte cu SUA şi Rusia, pentru a bombarda şi strămuta musulmanii din Levant: vizează Frontul Al-Nusra pentru că este asociat cu Al-Qaida," a adăugat al-Golani.

Gruparea, care va purta numele de Jabhat Fatah al-Sham, a primit acceptul lui Ayman al-Zawahri, liderul Al-Qaida, pentru întreruperea legăturilor între cele două organizaţii

Frontul Al-Nusra, care reprezintă una dintre cele mai puternice forţe rebele din Siria, a fost exclusă din cadrul armistiţiul intermediat de Statele Unite şi Rusia.

Gruparea este listată ca o grupare teroristă de Statele Unite şi Organizaţia Naţiunilor Unite, iar oponenţii lui Assad au acuzat că Rusia şi forţele loiale regimului de la Damasc se folosesc de prezenţa Frontului Al-Nusra pentru a încălca armistiţiul, invocând pretextul unor operaţiuni antiteroriste.

Departamentul american de Stat a anunţat că militanţii Frontului Al-Nusra rămân o ţintă legitimă pentru aviaţia americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO